Pitam gelap mata

Tiba tiba rasa pitam gelap mata normal ke? macan mana nak atasi dia bila kita dkt luar? ingatkan pitam bila dkt dlm mall sebab berubah dri suhu normal ke suhu sejuk tapi ni tiba tiba rasa nak pitam gelap mata masa dekat pasar malam badan terus rasa longlai rasa nak duduk nak terbaring je cepat cepat terus balik sebelum betul betul pingsan atau apa apa jadik dkt luar rumah skrg dh 22week masih ada loya muntah 😟

5 Balas

saya pun mcm ni . dlm buku pink ada kt m/s blkng . cara dia sis kne duduk dulu letak/baringkan kepala atas lutut . klau berpeluh ii sis kne kipas ii bgi hilang peluh , biar rasa sejuk gituw . then klau nk cepat okey , sis minum air sejuk bnyk ii blh beli air mineral sejuk tau , bsuh muka . nnti dia okey . saya selalu mcm tu jugk . kdg ii kt mall tu tngh bli brg ttibe mata gelap . sblom tumbang saya duduk , take time dh okey bru jalan slow ii . klau tak okey lgi , sis ulang mcm saya ckp tdi .

9mo ago

minta husband bli kn . klau nk bgi dia okey tu mmg lama la 😂 tapi fikirkan dlm mall , klau ada kerusi tkpe nk tunggu pun . klau tkde kerusi terpaksa cangkung . jdi nk cepat saya minum air sejuk . biar hilang peluh , biar badan rasa sejuk .

Please check your HB level and Pressure level Better ke klinik terdekat untuk check Jgn tunggu next check up pls

Blood pressure you ok ke? Makan on time? Kena check dgn dr. Tak normal sis

9mo ago

Saya tak tahu setahu saya semua okay kecuali gdm haritu 8.3 😧

Tak normal

bp ok ke

9mo ago

kalau ada gdm,bacaan pre breakfast mesti 5.3mmol ke bawah,dan bacaan seterusnya tak lebih dr 6.7mmol. jaga makan ya,diet ketat². sediakan glucometer utk memantau bacaan gula dirumah. beli sinocare ga3 sebab strip murah.