ibu ii ada pengalaman x slalu pening n rasa nk pitam

slalu darah rendah pening ii rasa nk pitam bila duduk atau baring bgun tiba ii akan rasa pening mcm berpusing gelap sekejap

2 Balas

ada saya rasa camtu. takleh berdiri lama nnti rasa sakit kepala nak muntah n nak pitam. slalu time masak jdi camtu sbb kena berdiri so kdg masak sambil duduk. kalau berdiri rasa nak pitam terus saya masuk bilik baring dulu bgi okay. last week checkup hb saya okay ja. nurse ckp saya punya bp yg low. dia dah sipi2 nak sampai 90. nurse suruh banyakkan rehat n sentiasa minum utk keep hydrate

Itu tanda anemia. Ada masalah HB low?

6mo ago

tapi kdg elok jadi mcm ni jgak