Travel At 36 Week

Hi there.. Im 30 week pregnancy.. As we all know, ramadhan and hari raya is coming.. My due is after raya which 5th of july.. But when raya comes, i'll be 36 weeks and ++.. My question, is it safe for me to travel for hari raya because at that time i already 36 week and baby can come out anytime.. Every raya, i have to travel to in laws hometown in perak and penang from johor.. Long journey.. So this raya should i stay in my hometown johor, or i can travel like usual.. Thanks friends.. ???

2 Balas

Sy msa pregnant ulang alik uthm batu pahat-alor star, 9 jam dlm kereta. Mmg tak digalakkan tp terpaksa, so apa yg sy buat, keliling seat sy penuh bantal utk nk bg selesa & sbg absorber 😂 then husband byk kali berhenti rnr supaya sy dpt stretch badan

5y ago

Allah.. Ye ke.. Miscarriage 15weeks..da dekat 4 bulan tu.. Moga ada hikmah utk awk skeluarga.. Sy mmg tiap tahun blk raYa belah suami kt utara.. Kami dok bp n Kt bp ni kg sy, kalo x blk utara, raya belah sy kt bp..sy ok je x blk sane.. Hihi.. Suami pon ok.. Cuma mil la.. Mcm nak kami blk jugak.. Tu nk kene discuss.. Nk jaga hati jugak.. Kalo blk utara, nk kene susun betul2 anything.. Mybe blk lewat sikit utk lepaskan jam.. N preparation for deliver dah kene cukup in case ape2 kan.. Kene angkut la ke sana sini.. Hihi