Bila boleh start minum susu ibu mengandung? Kalau minum susu full cream je okay tak?

Thank you mommies

8 Balas

Sya start tau pregnant je mmg amalkn minum susu.. nurse suggest minum fresh milk low fat lebih baik sis.. so sya mmg amalkan fresh milk farm fresh yg low fat tu pg 1 cawan n mlm 1 cawan.. sedapp sis.. alhamdulillah HB pun cantik je.. setakat ni alhamdulillah minum air gula pun x sangkut.. sis bole try ikut selera sis..

1y ago

thank you sis share information.. sblum ni sya ingt susu tepung pregnant tu perlu.. rupa rupanye sama je sis ngan susu lain.. susu tepung tu lgyy tinggi gula lgyy bahaya.. nasib baik nurse suggest minum susu fresh milk low fat.. sedap n bagus utk ibu n baby..

Minum susu apa2 pun boleh. X jd masalah. X semestinya susu ibu mengandung. Ada org x boleh nak tolerate dgn susu ibu mengandung tu. Ada org langsung x boleh nak consume susu. Yg mcm ni, boleh ubah dgn amik vitamin/supplements kalsium dari doc swasta atau farmasi.

dari awal kehamilan da boleh dah..cuma kekdg ada org morning sickness terus tambah lagi minum susu bikin muntah makin teruk..so ada sesetengah org dah okay morning sickness baru depa start minum acenggituhh

Bila2 pn boleh, susu kn baik utk sume peringkat usia... Sy pn suka minum susu, x kira wktu... Susu apa pn xpe, jnji susu...

Time TTC pun boleh, tak hamil pun blh minum. Boleh je minum susu full cream.

dr awal kehamilan dah boleh minum. Apa2 susu pun boleh janji susu.

bila2 pon boleh minum.. ok je apa2 susu yg tekak kita boleh terima

bila2 pun boleh