induce

Teringat masa nak bersalin anak 1st, sebab dh overdue, check in ward pukul 2pgi bukaan baru 2cm..pkul 5am dah kna pergi labour room..induce 1 biji ubat pd pkul 7am ..lyn contrction allahu still bole tahan ,sampai la pkul 4pm sebab bukaan baru 3cm, trus doc induce buat kali ke 2. Bayangkan tk tido seharian. ?serik.. Setiap 5min lepas tu sakit tu datang sampai saya minta emergency czer...hm tp diorg tak layan, tepat pkul 10.35pm baru saya berjaya melahirkan baby boy.. Tu lah pengalaman paling perit. Nasib baik suami dibenarkan masuk sepatutny doctor tak bagi entah kenapa hm. Paling kecewa doc kejap2 ke sana kejap2 ke sini walaupun 2min lgi nak terberanak dia tingl kn kita sorg2 dlm bilik tu ,n halang suami tak bagi masuk..alhamdulillah suami pendorong semangat..

1 Balas

Hospital mana ni? Saya pun ada pengalaman yg sama kat PPUM. 🤦🏻‍♀️