LUAHAN YANG TAK TERUNGKAP

Terasa macam nak meluah bcs nak cerita in person to org yang rapat pun rasa macam tak sedap. Saya pregnant 6 bulan. Lately ni saya & husband kerap masam muka sbb husband fikir saya tak berminat dgn dia. Katanya saya tak pernah flirt or minta utk bersama. Setiap kali dia nak pun, dia rasa saya seolah takda feel & terpaksa atau saya tolak. Sejujurnya saya pun rasa serba salah, sampai taktahu nak buat mcm mana lagi. Saya memang rasa kurang keinginan utk bersama skrg ni. Saya more kepada rasa nak husband dekat je mcm cuddle & etc. tapi utk have sex tu kurang. Itu yang husband tanya kenapa saya takpernah minta & selalu tolak. Saya rasa sedih bila dia cakap mcm tu tapi tak tau nak explain mcm mana. Saya cepat penat & cepat mengantuk, malam tidur awal. Saya tak nak la selalu kaitkan pregnancy adalah sebabnya. Walaupun memang YA. Saya banyak berdiam je bila husband cuba meluah semua tu. mampu cakap sorry pada dia. Tapi tak tahu nak explain apa utk dia faham juga situasi saya. Saya tahu itu lumrah lelaki, dan suami mmg jenis lepaskan (bagitahu) bila ada tak puas hati. Saya nak bersedih sorang sorang pun risau sbb asyik fikir apa yang kita rasa baby pun akan rasa. So kalau boleh tak nak affect pada baby. Tapi saya dah buntu. Kalau lah dia pun faham ini salah satu sebab yang terjejas waktu pregnancy.🥺😣#bantusharing #advicepls #sexlife #perlukansemangat

24 Balas

pengalaman sy.... msa usia kandungan 28 minggu sy dah takda nafsu nak bersama suami sebab terlalu penat biarpun suami hari2 merajuk nak minta. n then sy ada meluah dlm group ni.. rata2 komen kesian kat suami, bersama suami bagus utk mudahkan bersalin. bla bla bla... bila ramai yg komen mcm tu sy rasa kasian dgb suami..sy layankanlah nak bersama suami. usia kandungan sy 34 minggu.. sy alami contraction n ada bukaan. doktor syak sy ada bersama suami. n memang sy ada bersama suami. walaupun suami buang luar tpi tetap boleh penyebab... skrng sangat tinggi risiko utk sy bersalin pramatang.. org2 yg komen2 bgi cadangan itu ini.. ckp kesian kat suami bla bla bla.. d mna skrng????.. yg tanggung risiko 100% diri sy sendiri... sy sangat menyesal ikut ckp org. sedangkan jika terjadi apa2 ke atas diri. diri sendiri yg tanggung. pengajaran.. klau sis xmampu jgn paksa..pentingkan diri demi ank lebih baik dripada sakitkan bdn sekli gus membahayakan ank dlm kandungan.

1y ago

sabar sis...tk sume bdn org sme...klau sis rse bnde tu tk kne..sis jgn ikut...kite ngn psgn kne ade saling memahami...jgn nk ikut dan...yg susah nye kite ni org pompan..org laki nk sdp je...bnyk kn tolenransi antara sme lain...tp tu la..kdg² org laki ni tk phm wife nye saket ke ape...tau nk mrajuk...cube kne kt dorg..bru tau langit tu tinggi ke rendah...sy harap..sis baik² je okey...insha allah sis n ank urusan di permudah kn..