Minum teh ais

Saya dah mengandung 7 bulan tapi hari2 minum teh ais....bahaya tak?????

12 Balas

Sama mcm saya time pregnant dulu.. mmg setiap hari minum teh ais, padahal sblom pregnant sya jenis x minum manis.. alhamdulillah, hb ngan gula ok je spanjang pregnant.. cuma ye berat saya naik sampai 26kg sepanjang pregnant.. lepas pregnant, rasa menyesal lak ikutkan tekak sangat.. hahaha.. seksa nak turun 17kg lagi ni.. 😭

memang bahaya la jawapannya, sebab manis. takut akan bagi kesan pada ibu dan anak. tapi apa apa pun tolong rujuk pada dr sebab ni akan beri kesan pada tumbesaran anak. kawan saya dulu selalu minum air kotak dan berkarbonat, hasilnya anak keluar makin besar makin obese

Kalau sis takde anemia (hb tak low) dan takde gdm rasanya boleh minum. Cuma jarang kerap sangat. Takut gula tinggi.

bahaya sebab gulanya tinggi.. baby terlebih besar nanti awak yg susah nak teran & takut ada komplikasi lain

kurang2kn minum teh lbh2 yg ada anemia dn gdm..sy pn penggemar teh ais.klau nk minum sgt sy letak limau.

klau x ganggu HB, Tiap kali check up kat klnk HB ok kite ok la tu.

bahaya nya puan nanti masuk angin sikit lah puan😅

jgn overdose puan takut gula tinggi 😅

bahaya..nnti hb kurang..

Bole jdi HB low nti