Sekadar curhat

Tenat sungguh sekarang ni .. duit nak beli makanan pun takde .. 😭😭 duk promote jual preloved baju xde pun org pm nak beli .. anak dah start makan selera .. teringin nak bagi buah2 kat anak makanan yg sedap2 sikit .. tapi xmampu . Saya ni kalau dapat makan roti ke dah bersyukur sangat dah .. teringin sangat . Ada gandum ke boleh gak buat jemput2 .. tapi xde duit sekarang ni .. saya dah niat dah kalau ada org beli baju saya . Saya nak habiskan beli brg dapur , makanan kat anak .. suami keje 4hari je minggu ni sebab hujan .. gaji 60 je sehari . Esok khamis bru dpt gaji . Tu pun potong sewa rumah tinggal brpa jelaa untuk beli lauk sikit2 . Beras pun dah tinggal sikit . Sedih sngt fikir . Saya pulak xbekerja skrg ni .. sewa rumah api air semua xterbayar lagi .. api air sekarang bukan murah . Padahal rumah tv pun tkde . Xthula kenapa mahal sngt bil elektriknya .. 😔 sekadar meluahkan .. jgn kecam saya .

3 Balas

kadang2 kalau guna alatan elektrik lama pun bil jadi melambung, sbb alatan tu dah ketinggalan drpd segi teknologi jimat elektrik dan jugak dah kurang kecekapan.. apa2 pun semoga Allah permudahkan urusan sis sekeluarga ye..

letak no acc sis . mana tahu orang boleh bantu kalau baca ni ..

bertabah lah yaa