Suami cakap muka saya hodoh

Saya mintak duit ngan suami 30 ringgit untuk beli krim muka .. sbb muka saya penuh jerawat . Dia cakap xpayah pakai , pakai pun tetap hodoh . Memanglah hodoh sebab saya xde duit langsung nak beli pencuci muka lotion ke apa kulit saya kering je sekarang .. pakai baju buruk dah 2tahun xmerasa beli baju baru .. nak bekerja sendiri . Anak kecik lagi , jenis xnak dengan orang saya risau nak tinggal kat pengasuh .. kecik hati jugak bila suami sendiri panggil hodoh .. Berniaga sekarang pun susah . Online langsung xde org pm nak beli . Saya kdg dah putus asa .. mcm mana la nak hilangkan jerawat kat muka ni . Sedih pulak rasa .. xde keyakinan diri langsung tmbah2 kena hina ngan suami sendiri .

2 Balas

Ada 2 choice je awak. Sama ada awak bekerja @ x bekerja. Bila cadang nak bekerja, u have to put away ur mindset anak kecil lagi, jenis x nk dgn orang, awak risau lah apa lah.... Possibilities tu semua mmg ada. Insha Allah bila awak ubah mindset nie, ubah mindset, bila nk bekerja, nk cari duit lebih untuk diri sendiri dan juga untuk masa dpn anak, insha Allah urusan awak akan dipermudahkan. Berapa ramai mommies kt luar sana yg bekerja, yg ada anak berapa org, anak high demand, anak buat perangai pagi2, tetap hantar juga ke pengasuh @ taska. Hati ibu kena cekal dan kental. Dan lagi 1 doa pada Allah, kalau hantar anak pada org lain doakan keselamatan anak tu. Dan bila awak bekerja, x perlu dah meminta2 mcm tu kt suami. Sedih kan minta rm30 je pun, bukan minta beratus2 pun untuk beli produk muka, tp end up suami hina pula... Awak patut jadikan hinaan tu semangat untuk awak bangun kembali pergi kerja cari duit sendiri, beli brg kecantikan sendiri, pakai cantik2 untuk diri awak dan anak, baru bukak mata suami awak tu.. Sy paling benci lelaki hina isteri sendiri. Padahal kita nie dah berhodoh2 busuk2 masa mengandungkn anak die. Pilihan ke 2, awak x bekerja. Masih di tempat sama. Kali nie minta pencuci muka dah kena hina. Next time, bila minta makanan pula, takut die body shaming isteri sendiri. End up isteri makan hati depress sorg2. Sy doakan awak semoga terus kuat. Kalau nk bekerja, go for it. U can do it.

7mo ago

btul . sy mmg bnci laki hina2. mcm tak fikir plak knapa kita jd buruk ni. nk cntik bleh. kasi Aku duit ..ank antar bg org Jaga. nk mkn p kdai . mmg Aku bleh jd cntik sgt2 . ni dh la keja rumah kita siap kn . tak trima kasih btul la

meh la join sy.jd agent dgn sy.confirm akn ada yg beli🥰🥰