Scan baby kerap

Td sy scan baby di klinik swasta. Next week ada appointment di KK utk scan juga. Takpe ke scan kerap ni? Atau sy perlu beritahu nurse di KK yg sy baru je settle scan minggu ni?

9 Balas

sy pun takut gak mula² tu. br 4 jam scan klinik sbb leaking masa 16w, doktor kt emergency nk scan lg utk tgk jantung baby. naik labour room pun scan lg 3 x. sudahnya sy tanya pakar, xpe ke scan byk kali? dia ckp kita scan nk tgk jantung baby. x dedah lama sgt. lps tgh de bib then ok la... lega dgr dia ckp mcm tu. Alhamdullilah baby sihat sampai la ni.

MCM Sya uri kat bwh mmg dorg akan pantau dgn scan kerap nk tgk uri tu bergerak atau tidak.. BG kes puan ni Dr ada ckp x sbb apa repet scan..? kdng dorg scan UTK baca air ketuban kita.. dan perkembangan bby

2y ago

bkn repeat scan pun. kk mmg appointment utk scan. katanya nk tgk baby, kalu xde pape x scan dh. swasta tu mmg sesaje pii scan haritu.

mcm sy scan swasta. lpastu esoknya tu scan kk. gambar yg scan swasta tu sy simpan dlm beg..xklip kt buku pink sbb xnk nnti dr tengok sy dah scan,dia xscan dah 😂😂 sy suka scan2 ni..

2y ago

hahahhaa sy pun buat mcm ni😂.penah skli tsimpan dlm buku pink Dr nmpk trus xjd scan sbb dah scan luar hahahha😅..

Sy Skrg Baru 27week Dah 5 Kali Scan Dah Hehehe Kalau Boleh Hari² Nak Scan . 5D Pun Dah Buat Excited 😆

takde masalah. awal kehamilan saya scan 2 kali seminggu darin 4-10w sbb ada risiko

Nak selit tanya boleh tak, kalau kita nk scan kat kk kena buat appointment or at walk in ya

2y ago

kt kk ni slalu dktor akn gtau mnggu ke brapa dia nk scannn.. tu kk tmpat sy check up La sis..tmpat lain xpasti

ultrasound should be no problem insyaAllah

Xde masalah pun..

xde mslh