42 minggu blum besalin lagi

Tarik Jangkaan 12 2 2020 Tpi smpai sekarng blum besalin lagi Langsung tak ada tanda2x besalin Baby sllu mengeras normal ke tak Risau kesihatan baby?

21 Balas

Pngalmn sye overdue .. 40 minggu 2 harii .. Sye ni kje .. Tp dh stat cutii awaii ... N gjii pn x jln lah .. Bby xmaw kua .. N sye g hosptl .. BG twu nurse bby kurg gerk .. Mmg kurg .. N tros kne tahn .. Tros induce .. Pagii msok ubt pkol 7 MLM bwu bersalin .. Alhmdllh proses nk bukkn cm x terok .. Msok je ubt tros bkk 3 n 5 n tros 7 .. Tros msok lbroom .. N atas katil 2 tros bkk 10.. Alhmdllh ..

Insyaallah saya akan segara serah diri pegi hospital apa2x la doktor buat sya tangung yg penting baby selamt doa kan sya ya sis smua Tarima kasih bagi sya pendapat... Sbb sya ni tunggu2x ada kluar tanda2x jadi smpai la sekarng tak ada tanda2x..sya biasa jgk lebih jangkaan masa ank 1 sya tpi paling lebih dia 3hari macm tu. Tpi ank 2 ni sampai 2 minngu..

4y ago

Allhamdurilla selamat besalin normal hari ni 3/3/2020baby boy terima kasih ibu2x yg doa kan sya😘

wahh lamanya dh 42w 😅 bgus sis serah diri je kt hspital risau keadaan baby kt dlm je sis, mna tau dah berak ke trbelit ke.. nauuzubillah.. kalo kena induce pn redha je la sis demi kselamatan sis n baby, baby pn dh besarr tu.. smoga urusan sis dipermudahkan.. amin ya rabb.. 😊

Lamenye sis tggu. Sy pye due date 29/02/2020. Doc extend 6 hari lg Dr due date. Klau still xde tanda pepe lg, 6/03/2020 Ni sy dah kena serah diri. Doc akan tgk condition ibu n baby dlu sblm extend Hari. Sis de jumpa doc x Mase nak dekat due aritu?

sepatutnya sis kena pergi hospital terus..serah diri..lama juga tunggu tu kalau dah 42weeks..tpi kalau kita checkup sllu dia doktor atau nurse akan bagitau kalau dah terlebih due diaorang memang sarankan kita terus serah diri ke hospital.

Beraninya puan tggu smpai 42w.....ermmm...slalu doc ext smpai 41w je... Xtakut ke jd apa2 pd baby...dah 42w bwk dlm perut...kalau jd apa2 nati mnyesal xsudah... Sy doakan puan dan baby sihat hendaknya...👐

Wah 1st time pulak dgr smpai 42wks. Slalunya doc akan bg surat refer klau dh tlebih due. Bahaya klau tlebih due sis. Risau bby dkt dlm tbelit tali pusat or apa2. Better terus ke hosp serah diri sis

Aduhh jgn ditunggu lama sis. Silap2 boleh mati baby tu. Minta dijauhkn. And tlg jgn tkut psl kna pksa branak. Sakit kjap ja tu drpd sakit pnyesalan seumur hidup. Pegilah serah diri.

Mcm mana boleh terlebih sampai 42 minggu ye? Bukan ke doctor bg extend paling lewat seminggu means 41week? Apapun semoga dipermudahkan sis. Better p hospital. Risau bby berak .

Sis, better terus gi hospital. Serah diri. Takut lama2 akan effect baby kt dlm perut. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin.🤲🏻