ada cara ubati tak ni?? newborn..

takut melarat .ni apa ya .ruam ke??? boleh suggest ubat2 @ cara atasi tak ? baby ok ja, dia xda plk mnunjukkn yg dia rasa gatal atau x selesaa.. tq momm

ada cara ubati tak ni?? newborn..
4 Balas

Anak sy pun selalu naik merah mcm ni di kepala, sy sapu lotion snowhite je dan mmg ok masa tu jg. Tp bila kepala anak start bepeluh naik balik merah dan anak suka garuk2 mgkn dia kegatalan. So sy ganti syampu dia, sy perasan anak x garuk dah kepala tu dan merah2 tu dah x naik.. Apa yg sy blh suggest adalah ganti syampu anak la, manatau kn syampu sedia tu x sesuai ke apa. Sabun kepala anak sy sblm ganti tu drypers head to toes then sy ganti syampu rambut jenama anakku baru ok..

6mo ago

sme.. sye sapu dekat anak. alhamdulillah 3hari dah bersih kulit anak sye..

Normal sis klau bby newborn naik ruam mcm ni.. Mcm ank sy dulu ats kepala, stu muka penuh bintik2 merah.. Lama2 dia hilang ngn sndiri.. Cuma jgn bgi dia berpeluh... Slalu bby newborn xgalakkn sgt pkai mandian atau syampu ape2 brand, kecuali brand tu mmg organic sesuai utk nb.. Bole cuba2 tkut ok ngn bby... Klau ruam mkin xelok bwk g klinik..

Ruam panas tu. Ank sy sllu kena sbb panas. Sy sllu letak die dpn kipas je. Letak bedak sejuk. Sapu cream snow white. Dlm sejam stle semue xdk merah2 dh. Mule2 xpcaya jugak cream murah blh bkesan. Lps pkai baru la pcaya 🤣🤣

6mo ago

Yg ni sis. Dkt tiktok byk. Brng murah tp bkesan 👍🏻👍🏻