Batuk, Selsema, Demam

hi semua. sy nk tanya, skarang sy dh 30w+ #firstmom . masa awal² preg ok je, skarang ni dh start batuk, selsema, demam. ada x cara nk atasi benda tu? takut jgk kalau melarat batuk ni sampai terik urat perut. tambah plk nk dekat puasa ni risau la, ubat pn tkleh makan sembarangan

2 Balas

hidu wap cengkih.. try n error la.. so far membantu untuk stabilkan pernafasan.. ambik air pnas letak dlm 1 bekas, masukkan cengkih.. ambik kain ttop kepala + bekas air tu.. sambil2 minum air cengkih lg okey la

kalau lama sgt ,kena jumpa doktor juga la. dulu saya pun nak dekat due demam, dpt panadol je, ubat batuk mmg tak bole.