takut

Takut bersama suami walaupun kandungan dh 5bulan...nk mntk pendapat ibu2 smue...dlm dilema?

14 Balas

Saya 14week bru besama tapi slow2 je .. jgn kerap sgt besma sy pon risau ..: kdg2 suami tk mintak saya y mintak hihihihi .. prengnant nie nafsu cm lain skit asik nk melekat je n suami .. kalau boleh nk hari2 tapi dalam masa y sma risau so kita kne beringat2 laa ....

Boleh je sis kecuali kalau doc yg ckp no.. blh refer artikel kt bwh ni sis https://my.theasianparent.com/seks-ketika-hamil-panduan-posisi/?utm_source=search&utm_medium=app

5y ago

Sye dh mkn last kandungan Sye 15minggu sis...

Kalau xde mslh pd kandungan/kehamilan xde mslh nk bersama suami..tp kalau doc ada bg nasihat hold dl, kena la hold..harap suami sis pun phm keadaan sis cmne..

Boleh takde masalah. 5 bulan mmg dah cun2, plg selamat, plg bernafsu. InsyaAllah takde pape. Tp klu mmg ada masalah kesihatan, baik tanya doctor dulu.

Saya pulak since prgnt mmg sy yg nafsu lain macam.. asyk nak bersama kalau boleh hahaha.. tp slow slow.. in shaa Allah pkr nk buat pahala..

Kandungan sy dh msuk 5 bulan 2 mingu... Bru brsama suami sekali sejak mengandung... Tu pn suami takt nk buat

Saya pun sama. Takut nk bersama hubby. Tapi sy pun ada masalah sakit pinggul n belakang. So x nak cr pasal.

4y ago

Oh pernah accident.. Jaga diri sis.

klau takde sejarah gugur... on jelaaa ,cuma klau ada tu kene beringat laa sikit 😅

Bole je klau nk brsma ngn suami sis.. Tpi slow2 la.. Sbb bdan org smua lain2 sis..

rugii sis x bersama.. nanti perut dah makin sarat lg xlarat... pahala tu sis 😬

5y ago

Tulah kesian kat suami...😪...Sye risau sbb ni 8tahun penantian Sye sis...