Suami tak berubah

Taktau lah mcm mna nak mula. Anak first saya dah berumur 2 tahun 3 bulan, lelaki tapi suami masih tak berubah. Masih lagi tak boleh adapt dengan anak. Bila anak menangis atau mengamuk, sekali dia yang menjerit. Kadang2 berkasar dengan anak. Dia memang tak boleh langsung sabar dengan ragam anak. Dari dulu kata nak berubah, tapi tak jugak. Saya memang full time housewife (sbelum ni bekerja tapi berhenti sebab suami katanya risau kalau hantar kt pengasuh). Tapi jenuh lah saya yg kena hadap kerenah anak 24 jam. Kadang2 bila saya jadi tak sabar dengan anak, saya perlukan dia untuk tenangkan anak tapi ini tidak. Sekali dia baran dengan anak. Saya bukannya robot yg boleh tenang dan penyabar seumur hidup. Dia spent time ngan anak pon tak lama. Sebab sibuk dengan fon (urusan kerja). Anak memang melekat dgn saya je sebab bapanya kurang spent time dngn dia. Sekarang ni, saya hamil 6 bulan jugak anak lelaki. Setiap masa saya risau macam mana nak hadap hari mendatang bila dua anak depan mata. Doakan saya semoga boleh tabah dan supaya suami saya berubah menjadi lebih penyabar. #bantusharing #doakansaya

2 Balas

Lelaki nie mmg mcm tu awak. Kita berbuih mulut suruh die berubah, mmg diorg x akan berubahnye. Lelaki nie die akan berubah sendiri bila die sendiri yg akan ambik keputusan nk berubah. Atau pun something worst happen yg akan buat die berubah sendiri. Feel sorry for u. Awak boleh doakan suami supaya die berubah. Ada juga sy bc dlm TAP nie, bila basuh beras/ buat air suami/ masak untuk suami, boleh titipkan doa yg baik2 supaya die lembut hati dan berubah. Tp x berapa sure doa apa yg akak tu bc. Good thing worth to wait. Sy doakan semoga awak terus kuat untuk hadapi situasi nie. Dan juga semoga dipermudahkan urusan bersalin awak ye. 💙❤️💙❤️

2y ago

Terima kasih puan 🥹

Ambil peluang dgn kehamilan awak dan sakit bersalin nanti dan bila2 berdoa moga semuanya berubah kepada kebaikan termasuk diri, suami dan anak2. Kuatkan semangat ya.. baca juga tentang ilmu keibubapaan. InsyaAllah ada yg manfaat utk puan. Puan kena mulakan dulu.. All the best! 🤲🌻

2y ago

Termia kasih puan 🥹