Makan ubat muntah ..

Hii, ada tk sini yg mcm sy setiap kali mkn ubat yg kkia bagi tu mesti muntah . So, sy minum susu Similac sbb dlm susu tu dh ada prebiotic (fos), high folic asid, calcium & iron . Lps minum susu Similac sy tk mkn ubat yg kkia bagi tu boleh ke buat mcm tu ?

1 Balas

Not sure. Apa pun kena dapatkan nasihat doc. Kalau sy nak beli susu or apa2 suppliment, sy akan rujuk doc dulu. Risau jadi apa2 kan. Muntah maybe ubat tu x serasi dgn sis. Boleh minta tukar ubat lain. ☺