Malas nak berharap

Tak baik ranting kan, tapi.. Spotting lagi harini. Not spotting la actually. Bleeding tapi dark chocolate~ redha dan berserah dah. Maybe belum layak utk menjadi ibu ... mmg expect turun darah since doc kata tknmpk kantung n ada darah kt pgkal rahim .. 6w1d

Malas nak berharapGIF
9 Balas

UPDATE : Dah scan buat Tvs alhamdulillah syukur kpd Allah nampak kantung, baby dan heart beat. Kantung berdekatan pintu rahim so its quite berisiko. Doc cucuk bontot utk sokong baby dan makan duphaston utk 3 minggu. Nanti dah 3 month mungkin ikat pangkal rahim .. Terima kasih yg mendoakan sy.. terima kasih semua .. apa2 yg jd pun sy serahkan pada Allah.. Allah telah meniupkan anak dlm rahim dh cukup bersyukur yg teramat. Doakan semoga anak saya membesar dan dilahirkan dengan selamat ye 😭🤍

8mo ago

alhamdulillah. tahniah sis ❤️❤️

sama mcm saya dlu treaten miscariage.. spotting lama jgk.. sya banyak bedrest jaga mkn.. dan mkan ubat kuat rahim dri klinik swasta.. Alhamdulillah dh selamat bersalin.. doa banyak2 yakin Allah tolong kita... InshaAllah... semoga semua selamat...semoga kndungan puan kuat dan selmat bersalin.. Aamiin...

8mo ago

Amiin.. inshaaAllah.. terima kasih 🤍

awak confirmkan pregnant 1 klinik je ka? spotting doc ada bg ubat kuat rahim tak? atau doc xbg n dia ckp normal. sy spotting jgk sblum ni tp doc bekalkan ubat kuat rahim n dia ckp nnti try repeat balik scan nnti. sy hritu pun xnmpk sis. doc buat tvs bru nmpk

8mo ago

Okay awak.. tq 🤍 sure kalau taknampak jugak sy refer klinik lain pulak

Banyakkan rehat sis. Think positive. sy pun bleeding tapi Alhamdulillah Allah jaga baby dan saya. Dalam seminggu ni awak bed rest je. Jgn buat kerja lain, memasak ke jemur kain ke jangan buat. Macam tu la yg sy buat dan Alhamdulillah bleeding berhenti dengan sendiri.

8mo ago

Baik2. InshaAllah.. terima kasih🤍

me too sisi. I ttc 4 yrs. Upt +ve. Tetiba period🥲 Cek klinik doktor tak sure sama ada pregnant or period. Hope masih ada sinar 🥲 Aamin. Moga kita terus kuat sis.

8mo ago

a'ah betul tu. tggu 2 weeks lgi. thank you awak ❤️

Tak mengapa sis, kuat kan semangat, jangan putus asa.. Mungkin ada rezeki lain utk sis yg tuhan nak bagi selain zuriat.. Bila tiba waktu yg tepat tu, akan ada zuriat yg baik2 utk sis..

8mo ago

InshaaAllah

its ok sis.. klu xde rezeki.. just rest dlu.. jge ksihatan mental n fizikal then nant ble da ready cbe lg..

8mo ago

Tqsm 🤍🤍 inshaAllah

last scan bila? ada repeat scan dkt tmpt lain x? doctor ada buat tvs scan x? beta hcg ada buat x?

8mo ago

InshaAllah hopefully ada baby dalam perut ni 😭.. tq awak 🤍

Banyakan bersabar berdoa selalu yee sis insyaallah rezeki ad tu

8mo ago

Terima kasih sis 🤍