Berapa lama admit hospital kalau air ketuban kurang ya? 30w3d

Tak ada leaking.

7 Balas

lain mommies, lain pengalaman dan tempoh admit. semuanya bergantung pada ctg baby. pengalaman anak 1st saya air ketuban kurang takda leaking masa 33w. doktor bagi masa tengok bertambah ke tak. kalau tak kena refer doktor pakar. 35w sy kena refer doktor pakar. katanya cukup je air ketuban. masuk 37w pergerakan baby jadi slow. doktor kata masih ok dan normal. 37w4d baby dah kurang aktif terus kena warded. jalan buka 4cm je lepas masuk induce 2 kali tapi esoknya terus kena emergency czer sebab fetal distress. ikut kata hati sis. kalau baby gerak slow dan kurang aktif terus je pergi pac. setiap kali checkup tanya doktor air ketuban ok ke tak, apa yg perlu dibuat/akan jadi kalau air ketuban tak cukup. tanya sampai sis puas hati dgn jawapan doktor.

kalau awal2 lagi biasanya dia tgk keadaan baby dulu kalau dh cukup minggu yg kita dh boleh bersalin dia akan terus induce dh klau air ketuban kurang . Sy air ketuban kurang takde leaking pon masatu 36w4d last kena induce & bersalin awal

3mo ago

Betoi..sama dgn saya..33 minggu air kurang ...depa jaga sampai 36 minggu terus paksa beranak

saya haritu air ktuban kurang tapi xda leaking ,pastu baby iugr kna masuk ward dari 32minggu sampai 35minggu 6hari trus dr suruh cizer.. alhamdulillah skrg baby dh 3 bulan dah😊tapi mmg pishang laaa dok lama kat ward

maaf puan kurang psti ttg ni sbb tiada pnglmn mengalaminya..kena try tnya pd doc pakar bagaimana prosuder yg doc plan tuk kita..mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

Maaf tiada pengalaman. Nanti tanya doktor yang jaga awak ya. Semoga dipermudahkan urusan 🌹

Saya dulu depa bela sampai 36minggu...masuk ubat pksa beranak