air gula

Tadi saya ada appointment minum air gula. Alhamdulillah sekali teguk dengan curi 3 kali nafas semuanya ok tak ada masalah. Lepas minum air gula, mcm biasa buat checkup & lastly tgu dekat farmasi untuk ambil ubat, tiba2 perut rasa tak sedap. Lagi sejam lagi untuk saya check balik darah, tapi saya tak tahan then terus muntah balik air gula yang saya minum tadi ? Pengalaman mengajar kita... Mcm saya sudah 19week masih ada lagi mabuk, loya & muntah2.. Kalau ada ibu2 yang masih ada morning sickness mcm saya, saya suggest lepas minum air gula, kena relax dekat kerusi atau kalau rumah dekat boleh la balik rumah rehat dulu.. Jgn berjalan ke hulu ke hilir mcm saya tadi, perut berkocak2 dengan air gula ?

1 Balas

sma pglmn dgn sya, 11w da kna minum, msh dgn alahan, mmg btl2 rsa nk muntah, tp sya tahan, smsa nurse cek pun ble mual2 dpn nurse, tp bjya jga tahan.. lega..