Minum air gula!!

#firstmom #pleasehelp nak tanya ibu ibu kalau yg minum air gulaa kan, lepastu kita kena tunggu 2 jam untuk ambil darah kedua, sementara tunggu tu kita balik rest dulu , masa dekat rumah kita muntah balik air gula tadi, bahaya ka? Tapi kita tak mention dkt nurse pasal muntah 😭

8 Balas

Sepatutnya awk kene bagi tau nures y awk dah muntah… bacaan ambil darah kedua jadi tidak tepat selepas muntah… jika awk betul2 ada GDM semasa hamil ia membahayakan baby dalam kandungan awk.. Awk boleh baca risiko kencing manis semasa hamil kepada baby at belakang buku pink awk tu..

9mo ago

Tak pe apa2 awk x faham awk boleh tanya at sini lagi.. Kami cuma risau baby awk je.. Apa2 jadi at baby awk nnty awk jugak y menyesal.. Tlg jadi ibu y bijak.. Apa y nurse and Dr buat atau marah awk untuk kebaikan awk dan baby juga..

sepatutnya kena bagitahu sis, sebab nurse nak ambil darah awak selepas 2jam tuu😭 better awak bagitahu nurse walau ape pun terjadi. saya lepas minum gula balik terus tidur biar tak rasa mual dengan pening. kalau boleh jangan buat kerja langsung

8mo ago

awak, kalau balik tidur result awak mcm mana? sangkut tak? saya nurse pesan jangan tidur aktif kan diri.

nurse xkan marah pasal muntah... tapi muntah x bgtau nurse tu yg dia marah... dia lebih kpd bebel je la... membebel utk kebaikan & peringatan kita... apapun jgn lupa inform ye..

Aah bahaya. Sepatutnya kena bagi tahu nurse yang awak muntah. Don't take it lightly ya. Next checkup inform nurse yang awak muntah. Nanti nurse bagi tarikh baru untuk repeat.

9mo ago

Awk takut misi marah.. apa y awk buat membahayakan ank awk tau

pegi bagitahu nurse. kena repeat. Bahaya pada baby kalau sebenarnya gula awal tinggi. result tak valid kalau muntah.

Rasanya tak boleh muntah sis. Kalau mnth kene bagitau nurse. Mgkin takut result tak valid kot

Kna info nurse..n sila ulng lg mgtt lain hr

knp x bgtahu misi?

9mo ago

Okay awak thankyou tauu share dgn kita 🥰