29 Weeks - Kencing Kotor

Tadi pagi pergi klinik tetiba kena kencing kotor pulak. sebelum ni takda pun. ada tips tak nak hilangkan masalah ni? ?

12 Balas

Minum air masak dgn kerap, air bali & cranberry juice (masam ya amat) Mcm sy setiap kali check mmg akan ada kencing kotor, boleh kira berapa kali je bersih. Sekali doc smpi bg antibiotic, baik kejap dtg lg Smpi doc amik sample hanta HKL, ada bacteria. Ni dh nk masuk 36 week, sebulan ni dh ok. Sy amalkan air masak minum dgn kerap terutama time nk p klinik tu. Bertabahlah.

Banyakkan minum air masak.. Dan kencing dulu sebelum ke klinik.. Mase kat klinik minum je lagi air masak.. Jadi mase nak amik urin nanti.. Takdelah kencing kotor.. Saya buat macam tu.. Selalu bawak bekal air masak masa check up kt klinik..

Awk sme la macam sy.. Sy skang dah 36 weeks... Dugaan betul bila dekat2 nak due dah ni.. Mana dgn bp tetiba naik.. Skamg ni hari2 berulang pegi kk untuk repeat bp dan urine... 😅

4y ago

Ye sis..tp sis try je la minum air barli.. Sy pon usaha gak la minum... Bkesan atau x tu kita tawakal je ea... 😊

Minum banyak air dan minum ural packet tu..cepat tu cuci kotor..doctor ckp safe for pregnancy.

4y ago

Packet ural tu warna hijau daun pisang..sis pegi ke pharmacy,cakap nak ural..ural ni dia tu je takda pilihan lain,maksudnye benda tu satu jenis je..hosp,klinik,pharmacy semua sama.skrg ni aku tengah cramp kaki..nak ke dapur payah 😂😂😂

Minum air kosong banyak. Miss V mesti lap, jangan biar basah lepas g bilik air.

4y ago

Klo doktor bagi ubat lawas kencing jenis serbuk tu, ok. Sebab bantu kita lawas kencing. Boleh jugak minum air barli.

Saya minum air bali n ubat antibiotik doc bagi

Minum air barli selalu

Klu saya minum air kelapa tp no sugar

Mkn sup lobk putih. Atau air bali

4y ago

ohh air barli.. baik sis. tq

Masak bening lobak putih