Ada tak mommy dekat sini yang kena kencing kotor?

Hai mommies, nak tanya apa tips ye nak hilangkan kencing kotor. saya 3x checkup asyik kencong kotor je. baru ni ada protien & blood dalam urine. any tips mommies 😃

8 Balas

Kencing kotor masa preggy normal especially yg muntah teruk. Bykkan mnum air kosong. Elakkan mkn / mnum manis sblm tca. Blh try mnum barli kosong tnpa gula. Kerap jga kebersihan area vagina. Bdn kurang air mmg punca utama kencing kotor sis..

samaaa .. sebijikk masalah saya .. skrng tengah kumpul air kencing dlm botol hantar ke klinik ..

saya pun sis. doktor ada bagik saya pel wana pink. makan2 bigik 4 kali sehari

2y ago

ye. kencing pun saya kurang sejak makan pel 😅 risau jugak masih kotor

saya pun protein tinggi doktor suruh minum air masak byk2 ☺️☺️

sy pun kencing kotor juga sy bnykkan minum airpytih sjaa

elak makan makanan berkafein and kencing jangan tahan

Banyak kan minum jus buah... Terutama jus pink guava.

nurse dgn doc saya suggest minum air byk je

2y ago

so far ok tak result sekarang?