Kencing manis semasa hamil

Tadi baru je dpt panggilan dri klinik. Sangkut plk kncing manis utk ank no 3 ni. Kata nye bacaan sblum mnum air gula dh mmg tggi. Abg kakak dia sblum ni tak pernah sangkut pun. Tiba2 rasa down plk bila tahu. 😢Mcm2 dalam fikiran ni.

1 Balas

Saya pun ada perasaan yg sama semasa dpt result. Think positive ok. kuatkan semangat. Lepas KK jadualkan ibu2 GDM dgn kelas diet, terus hilang down. Amalkan diet suku2 separuh dan no sugar less carbohidrat ok. mula2 memang stress nak adapt dgn diet no sugar less carbohidrat, lepas tu kita enjoy, badan pun slim je masa hamil. kena jaga diet betul2 ok, at least dapat status GDM on diet controlled. Saya dah masuk bulan ke8 hamil, sangkut bacaan BSP 2 minggu berturut-turut. Terus tukar status GDM on medication dan kena induce to labour... terima lah dgn redho.. all the best ok.