First check up

Tadi baru buat pengesahan hamil & buat ujian air kencing. Doc kata kencing kotor, air kencing ada protien & ada sel darah putih. Ada yg berpengalaman & buat camne ? Tq

8 Balas

sama cm kes sy..dah pegi jumpa doc dan dia bagi ubat pelawas kencing dan antibiotik..alhamdulillah sy minum ubat tu bserta air masak sekurang2nya 2liter satu hari sehinggala air kencing warna putih..sbb time kencing kotor bdn mengigil dan rasa letih smpai kluar airmata..tup2 doc sahkan mgandung tp urine kotor😂skrg dah ok sbb sllu minum air putih byk2

Sy bru je habis kena kencing kotor. Time detec hamil trus detec kencing kotor sbb sakit di bahagian ari2. Sy mkn ubat yg doc bg, bykkn minum air masak and minun air barli. Alhamdulillah byk sgt dah kurang. Cuma mcm sy memang ambik masa nk baik. Lama juga sy sakit sbb kencing kotor.

minum air kosong kena byk..jgn kurang dr 2 liter..ubat yg doc bg klu ada antibiotik abiskan..dgn ubat lawas kencing..pastu minum la air barli suam tanpa gula.. InsyaAllah nnt ok la..sy penah kena jgk pas buat cmni dh ok..air kosong penting kurang air tu yg senang kencing kotor tu..

Sy baru check up td,doc ckp urine mngndungi protien..risau plk bila dgr,,tk bhaya ke yer tok bby

Mnum air barli tnpa gula bnyk2...n mnum air msk bnyk2...Ade x doc bg ubt2...Mcm sye dpt antibiotik...

5y ago

Ooo sye dpt aritu antbiotik dan mnum air yg utk kncing bg elok...Tp mnum air barli je lah ok..Tu tips dri misi yg bgthu suh mnum air barli tnpa gula..

Saya pun doc detect byak protein..skrang saya byak mnum air kosong..alhamdulillah makin ok

Mnom air msk bnyak

minum byk air sis