Pregnant 10 weeks boleh naik flight ke?

sye pjj dengan husband tapi raya ni husband mcm pujuk suruh balik jumpa dia. boleh ke naik flight masa awal2 mengandung ni? risau jugak jadi apa2.

9 Balas

boleh awak. selalu third trimester yg tak digalakkan. saya baru naik flight haritu masa 10 weeks alhamdulillah ok. cuma standby plastic bag ye incase kalau mabuk/mual nak muntah ☺️

Saya masa awal pregnant tak tau pregnant. Naik flight pastu angkat beg berat… nasib baik xde ape.. hehe.. 10w ok je nakk flight takde ape pun.. lain la kalau dah sarat 30w keatas.

Boleh. Saya masa balik raya hari tu pon 7weeks, Alhamdulillah okay, nie pon nak balik raya haji 16weeks. Tanya misi, dia kata boleh takde masalah.

Boleh je sis saya bekali kali dah naik sebab balik kpg 😂 pagi kcik lg sng naik flight. Dah besar memboyot nanti payah skit kena ada surat doc

Masa Prgnant no4..sy travel pegi vietnam masa kndungan 16w..Lenguh pinggang jee...Tp still buat checkup dlu n amik surat pgesahan dr doc

lain badan lain masalhnya.. consult your doc. kalau evrytg ok just go. knp bukan suami yg dtg sbb bukan dia yg prgnt😂

2y ago

sebab dia join korban dekat sana then dia pening pikir pasal saya. nak raya sama2 kata nya 😅

consult dlu dgn doctor ya. beg berat jgn angkat. ur pregnancy still fragile lagi.

blh je yunk.. kalau dah 7-8bln dorg xbg dan xsaran kan

Boleh. Sy 5 bulan still naik flight lagi hehe