Pregnant 10 weeks boleh naik flight ke?

sye pjj dengan husband tapi raya ni husband mcm pujuk suruh balik jumpa dia. boleh ke naik flight masa awal2 mengandung ni? risau jugak jadi apa2.

2 Balas

saya naik flight dari german balik malaysia, masa tu pregnant 9 weeks Alhamdulillah takde apa sis. consult doc pun dia kata first trimester okay lagi. kalau dah 2nd trimester (14 weeks) Kena inform n sign form dekat syarikat penerbangan.

Call /tengok website syarikat penerbangan samada boleh atau tak dan ada yg syarikat penerbangan perlu surat doktor.