buku pink

boleh ke buka buka pink d kk tnpa surat nikah ? sya dh nikah , tapi surat nikah blum dpat keluar sbb mslah yg sdg melanda negeri skrg . nk buat mcm mna ea ?

19 Balas

sya plak xde sijil nikah lgi tpi pjbt agama islam ade bgi srt2 copy yg mngatakn sya dh kawen..srt tu lh sya pkai admit ward skrg..sbb kawen dh kndngn 33week hri tu..skrg plak psal virus tu sjil nikah xdpt d ambk lgi sbb PKP kn d lanjut smpai 14/4..spttnye sijil nikah sya dh blh ambk n dh ade..tpi pjbt agama lak xbkk kan..so hsptl trima jer srt2 dri pjbt agama asal kn kite dh sah n ade bukti dorg pun okay jer

hi sis just info ja sis dgn nurse ok juga tu mrk fhm.jg keadaan kini..me biarpun bkn muslim last time my sijil khawin lmbt sya info ja mslh sya diorang ok jg yg kk la juga..but after da buka buku jgn pula tggu lma sgt urus tu dokumen sbb sis nnti kna tnya ulang kli oleh nurse or doktor

ada dapat kertas hijau takk? surat yg jurunikah bg yg kita kena tandatangan masa hr nikah. surat tuu kena bawak ke jbatan agama untuk ambik sijil nikah dgn kad nikah. tp dalam keadaan skrg, pkai tu pon boleh sis. tu la sijil nikah sementara

Saya buat buku pink tak ade bawak sijil nikah..mula2 ade tanya..saya cakap tak ade lagi ..baby dah 7 minggu ..die kata datang jer buat dulu ..nanti dah dapat sijil tunjuk kat nurse ..mungkin ikut tempat kot..

Boleh buat walaupun tak ada surat nikah, tetapi mesti ada surah pengesahan dari jurunikah semasa akad atau sebarang bukti semasa nikah

boleh je..saya pun tgh hadapi yg sama mcm sis,saya dh 37week😌alhamdulillah bf nk brtanggungjwap..insyallah awl tahun depan kami nikah

3y ago

hi sis boleh minta no wasap nak tanya pasal berkenaan buat buku pink tanpa surat nikah😅

Bagi surat nikah sementara. Sebab sy pn belum dpt surat nikah ori. Nikah bln 12 thn lalu. Nurse kat KKIA fhm jg tu. 😊

Kena call tnya kk dulu, nk tgk ke x. Klau mcm tmpt saya dia x tgk pn. Isi borang kat buku sndiri. Selesai camtu je.

Tak tahu pulak kne ada surat nikah. Hari tu masa buat dia tak minta pun. Lain kk lain cara ye.

Ari tu buka kk nak salinan Surat nikah.tak pasti Kali surat nikah yg blum kluar