Hello Mummys.

Sye dah 16 weeks of pregnancy. Tpi sye kuat makan asam. Mangga bnyak2x. Okk ker? Tak bagi kesan kat baby ker?? Dan. Sye ada rasa pergerakan baby. But just 4 times after that i dah tak rasa. Baby dalam keadaan okk ker?? Dan. Tidur dengan posisi tubuh mengiring boleh tak? Sbp kalau sya tdur mendatar belakang bawah punggung sya akan sakit.

2 Balas

Makan mangga xde mslh, cuma takut sakit perut je nnt sbb mknn masam ni banyak acid.. 16w mmg rasa movement baby kejap² je sbb bby masih kecik.. Masuk je trimester kedua, mmg digalakkan tidur mengiring sbb menelentang / meniarap akn bg pressure pd baby..

5y ago

Oiuh bgtu. Sbp sye risau. Bcoz ni first pregnancy. Huhu. Tq utk balasan yaa.

boleh je mkn asam tpi kena kurnngkn shri tu mkn..Sllunya kira pergerakkan nie 20mngu keatas kan xslap...Pastu tdur mengiring digalakkn dri tdur menerap atau mndatar..lg elok tdur mngiring..

5y ago

Xpyh tgu smpai tmujanji sye sllu mnta lau xsmpai lh tmujanji