Makan durian

Hii mommy’s sya pregnant dah 20 week. Dah 5 bulan. Tdi makan durian 2 biji jer. Tak apa2x ker?? Mentua cakap jgn makan biar pun teringin. Tpi tdi sya tak tahan then makan 2 biji.. mnta pendapat?? Baby dlm tu okk ker ??

18 Balas

Pgalaman i plk, time tu x tau lg pregnant.. Punyela bedal duyan hmpir 5bji(ad kwn ayh kasi duyan sebakul time tu) Rupenye time tu nk masuk sbulan pregnant.syukur bby xde pape.. X tau preggy sb time tu bru lps 2mggu berpantang kguguran.mggu ke 3 dah bantai duyan.. Mgu ke 4 tgu period x dtg.. Skali test UPT double line.. Now dh 30w pregnant.. Mse 26w haritu ade jgk la mam duyan.tp x byk.. Dlm 4ulas je..

Sy haritu mkn durian jg kandungan dlm 23w sy mkn bkn setakat dua biji je 🤭 ntah berapa biji banyak sgt smpai tak terkira 😂 Alhamdulillah so far setakat ni takda apa2 okay je now dah 28w2d bergantung dgn ketahanan badan masing2 sis...

2 biji ke ke 2 ulas tu sis? Ok je makan durian, sy time bulan puasa tgah pregnant bole kata 4 hari berturut sy mkn durian. Skrg sy tgah berpantang. Alhamdulillah so far baik2 je lepas mkn durian tu. Risau gula naik je kalau mkn durian tu.

Pengalaman sy mkn durian 1biji mmg xkongsi dgn sesiapa pon.. Lepas mkn muntah mcm nk terkeluar isi perut... Taubat.. Xmkn durian lg.. Ank sampai skrg xmkn durian malah bau pon die kata busuk.. Haha

5y ago

Hehe yaa. 2 ulas tu tpi 2 ketul jer sya makan hehe risau pla sbp perut sakit2x sikit.. harap okk

Pndapat saya..kalu mnde yg xleh makan...dan xsure badan sis mcm mana..baik xpayah makn.walau tergin sklipun..fikir baby..sis..sbb saya ade sejarah pasal durian ni..makan xabis seulas pun....

2biji ke 2ulas sis? Kalau 2biji banyak tu sis.. Kalau 2ulas okay lagi.. Sbb saya pun selalu dlm shari dalam 3,4ulas je makan.. Itu pun dah rasa panas kat dada.

sy 18 w..bru jugk mkn durian..sbb sy antu durian..so far alhmdulillah..xde pee..4 ulas sy mkn...🤣🤣...tpi minum air kosong byk2 yee after mkn..

5y ago

Boleh makan...

Better xye makan.. ade org ok je lepas makan.. tpi saya aritu makan durian, kbsokan saya kena pegi ospital sbb dh rasa lain.. muntah2 lgi

2 bji tu byk sis. Org slalu mkn 2-3 ulas je buat hilang mngidam. 2 bji tu mkn smpai knyang mmg patut pun mertua xbagi.

5y ago

Bukan. 2 ulas sja.. silap bgitau hehe

2biji ke 2ulas? Mkn berpada2.. Durian tinggi kandungan gula

5y ago

Oh.. Oke je tu.. Jgn bmbg