normal Ker kalau masuk 18 weeks but still x rasa pergerakan baby. Like baby kicks or any movement..

Is it normal ??

5 Balas

normal. kdng ikut kedudukan placenta/uri. kalau dkt depan mmng ssh nak rasa prgerakan baby. mcm sya msuk 19 mnggu baru rsa prgerakan lembut, tu pun cuba try msa baring2 tu sentuh perut bawa baby berbual2, msa tu la dpt rsa dia punya prgerakan, tpi tak la kuat sgt, mcm rsa ada angin dlm perut tu 🤭 rpnya c baby yg brgerak2

5d ago

*mcm-mcm sya

sy 18w4d sebelum nak tidor usap2 perut ckp dkat baaby sruh gerak bagi petanda sbb risau juga kan pastu tiba2 rasa tendang timbul mcmtu.terkejut excited subhanallah first time baaby bg kerjasama..hehe.esok tu xde rasa dah..tu pun sekali dua je. masuk 20w+ baru rasa kerap bgerak

kadang awal2 ni dia rasa macam bubble pop dalam perut. rasa macam benda meletup sikit. itu la baby kick untuk 17,18 minggu.

Normal. Esp kalau anterior placenta. Sy anak no 4 tade rse lagi letupan2 kecik 😆

normal..sy plg lewat 21week baru rasa