Assalamualaikum Sye nk tanya nampak x test pregnant Sye nie

Sye cuba semlm pukul 3.00pgi ...ade ke Sye pregnant tahun nie

Assalamualaikum Sye nk tanya nampak x test pregnant Sye nie
2 Balas

Tahniah!! positif awak. Cuma kandungan masih sangat baru. Jadi perlu bnyakkan berehat ya. Jaga diri baik-baik. Jangan buat kerja rumah sementara waktu dan jangan angkat barang berat untuk elakkan risiko bleeding. Minum air masak cukup ya. Dan jangan stress, stress bahaya tuk ibu dan baby dalam kandungan. Cuba tuk buat diri sentiasa happy. Makan makanan berkhasiat, seperti sayuran hijau, buah buahan. Susu, amalkan susu tepung biasa. Jangan minum susu khas mengandung nanti kencing manis atau baby besar nt sush nak bersalin. Cadangan susu: Fernleaf family dan susu everyday. Susu kotak pun tak digalakkan sebab ada hidden sugar ni tips dr sy bagi. Banyakkan makan daging² buah jambu batu, delima ya. Supaya HB cantik nanti. Jangan terlampau penat dan lasak sgt tau. Kalau loya,, cari ubat VELOXIN di farmasi. Nanti 8 minggu keatas dah boleh buat buku pink. Kalau nak buat awal pun boleh je. Tapi kena call tanya KK dia terima tak. Kalau tempat sy 4 minggu dah terima. Semoga dipermudahkan urusan ya.

nampak line tp masih kabur lg..InsyaAllah positif tu..try tnggu lg 2minggu n test lg..semoga dipermudahkan sis