Assalamualaikum sye nk tanya dgn akk adik pernah cuba buat test pregnant pakai ubat gigi

Sye baru cuba buat pakai ubat gigi ...ade ke sye pregnant ...

Assalamualaikum sye nk tanya dgn akk adik pernah cuba buat test pregnant pakai ubat gigi
2 Balas

Untuk pengetahuan sis, toothpaste pregnancy test ni tak tepat ya. Buih-buih tu adalah hasil tindak balas asid dalam air kencing dengan kalsium karbonat dalam ubat gigi. Hasilnya adalah pengeluarkan karbon dioksida. “Semakin berasid air kencing wanita itu, maka semakin banyak buih-buih dan fizz akan dihasilkan. Sama ada wanita itu hamil ataupun tidak, ini tidak akan membuat apa-apa perbezaan.” - Stuart Gale

beli je lah upt kt watson tu baru rm5 sis