31week berat baby 2.1kg?

Adakah ini normal atau berat baby besar ? Pastu doktor suruh admit wad masa 36minggu nnti.. Adakah sy kene bersalin paksa? Atau doktor nk pantau dkt wad je smpai bersalin?? Due date sy 7/5 tp doktor bg tarikh 12/4 ni masuk wad smpai bersalin.. #ingintahu #bantusharing #firstbaby #pregnancy #1stimemom

1 Balas

jika puan ada mslh uri bwh mmg doc suruh admit awal..utk keselamatan puan .tkut bleeding tiba2.. or jika alami tekanan drh tggi pn doc akan admitkn awl utk bedrest..depend pd kes..ada cpt bersalin..ada tidak..tggu smpai due .suruh admit hnye utk mntk patient bedrest supaya xstress