Assalamualaikum sye nk tanya

Sye baru mutah kuning hijau macm tu la pagi nie skg sye rasa paith kat tekah nie apa ye

2 Balas

Muntah kuning hijau tu adalah cecair dr dalam perut kita. Nama dia bile @ cecair hempedu. Fungsi dia adalah utk mencerna makanan dlm perut. Kalau perut kosong dan tak ada benda yg nak dicerna, kadang2 memang akan ada tindak balas dimana akan keluar muntah kuning hijau tu. Yes, rasa dia memang pahit

wsalam...si ada mkn ubat tmbah darah dri klinik ke? kalo ada itu normal, sy pernah alami nya