Salah ke nak berahsia

Sye baru lepas melahirkan 6 hari lepas..smpi skg msih terasa hati dgn akk ipar.. ade ke patut die upload gmbr baby sye without my permission…mse tu baby sye baru lahir tak smpi sehari pun lagi.. sye tak perasan die amek gmbr.. and terus upload kat fb dan wsp.. tahu excited tp fikir la perasaan sye sbgi ibu.. sye mmg tak nak upload gmbr baby lagi2 yg baru lahir.. susah gak eh bila jd cmnie.. nak2 pulak sye skg bpntang kat umah mak mertua.. akk ipar selalu dtg bila weekend.. sy masih terasa hati n xbnyk borak dgn die.. ade tak mommy2 yg pernah kena mcmni gak

4 Balas

TAK SALAH AWAK. saya faham perasan awak. Sebab ada org yg saya percaya utk tak sebarkan pasal saya pregnant boleh pulak sesuka hati bagitahu org yg saya pregnant. Saya rasa terkilan gila and kecik hati. Bukan tak nk bagitahu org yg kita pregnant tapi belum tiba masanya lagi. Lepasni kena warning sesiap dkt ahli keluarga.

Tak salah. Faham perasaan awak. Kadang ada orang takde common sense. In future awak dan suami pesan siap2 pada ahli keluarga. Bukan awak sorang je tau yang kena pesan. Suami pun kena bekerjasama. Baru orang tahu yang kita ni tegas dengan pendirian kita.

8mo ago

Setuju. Mujur fam semua faham bcs mak dia pun tk pernah post. Dorg pun jd serba salah nk pos. Skrg bby dh 8m still tk pernah sharing gmbr dia kt mana2 medsos. Fam2 yg ambik gmbr dia pun simpan kt gallery je tkde sharing memana hahahaha

saya pernah cramp juga wktu 20-21 weeks. Sakit sangat. sampai pergi klinik, Dr ambil sample. Result, rupa2nya keputihan yg melampau then kena makan antibiotik dan masukkn ubat gel dkt kemaluan. untk matikn kuman. Sbb kuman ni boleh effect baby.

Sy pernah. Dia pi bgtau nama anak sy kt ofis (kami satu ofis) padahal sy belum umum kt org luar. Sy marah tapi dia rs tindakan dia ok je, n xpernah minta maaf. Jenis tak hormat org mcm tu la.