Prgnt 19 weeks

Sye 19 week dh, skt² bawah prt tu normal ker?

52 Balas

sy pun sis. asal bangun tido je, perut rasa mengeras. mcm sembelit pun ya juga. tapi bila google, dia ckp normal sebab perut kita sedang membesar utk bg ruang kat baby. sebab tu perut kt bawah tu rasa menyucuk. harap takde pape😁

3y ago

samalah dgn sy kerap mengeras dan macam sakit senggugut.. jln tpksa slow2 padahal tiada pun angkat berat2 masa 18 w.. tanya nurse ckp normal.skrng 19w

i fikir i je rasa mcm ni , rupanya ramai lagi mommy rasa i rasa . masa 1st trimester takde rasa cramp kat bawah perut ni . since masuk 19 week ni baru rasa cramp , rasa sama macam nak period tu . bila duduk lama sakit . bila berjalan lama pun sakit . yang best bila baring , tapi tkkn nak baring sehari 😆 ada 1 tahap tu nak bawah jumpa doc tapi doc cakap its normal . jangan je kluar darah . yang penting kita (mommys) kena jaga makan , cukup rehat and jaga kesihatan diri .

huuuff.. sis2 semua, kita semua sama je ternyata 😁 perut sllu krem dan keras.. saya ingat cuma saya je yg rasa mcm tuh sis2 pun semua ternyata rasa mcm tuh juga.. tak payah risau lah sis semua, yg penting kita semua sentiasa berdoa je pada Allah supaya dia boleh jaga "ANGEL" yg dia telah rahmati kepada kita..

3mo ago

ya SY pun begitu juga.first bgni padahal ank ke4 sudah.tp bila da baca sini semua rasa begitu ada lega sikit..tabah LH kita ya IBU2.semoga bayi sihat sampai kelahiran.amin

X pasti sakit bwh perut 2 normal ka x... Sy pn alami jgk sakit perut bwh perut sjk kndungn msk 19minggu ni... Sakit lau duduk terlalu lm.. Bila bgn nk berjalan rs sakit

2y ago

Same ngan Saye.. Smoge xde pape lah ekkk

macam mana rasa baby bergerak oh ? saya dah masuk 19 minggu , 1 hari hari ni , rasa macam lapar ke selalu 😅 rasa bubble ² ke 😅 firsts baby sorry saya tak tahu 😅

2y ago

sama la kita...19 minggu 1 hari....mmg sekejap²,rs lapar....selalu standby kacang² atau buah....

saya pun rasa.. kadang2 sebab kencing kotor, so minum air kosong lebih sikit yaa. Tapi jangan risau, selalu appointment klinik mesti akan check urine so don't worry lah.. atau mungkin baby buas kot hehehe. jangan stress2, jaga makan, jangan lasak2, everything should be fine ❤️

saya dri awal kehamilan smpai skrg 19 weeks rasa sakit bawah ari2 ni mcm sengugut. kdg2 nges jgk sbb xtahan sakit sgt sgt. tp bila checkup appoinment .dktor nurse kata xde ppe. air kencing ok. hb pn ok. aduh isau. moga2 bby sht2 aje. kerap kencing, sakit blkg bdn bila duduk lama,skit punggung.

sy nk tanya memang 19 minggu nii memang dh boleh rasa bby gerak ke sebb sy selalu rasa dy tendang tp x kuat sangat lgi lh

2mo ago

Gerak tu rasa nyilu2 sekali x?

sy pon alami haritu.... mcm cramp bawah perut... balik kje ajak hsband g scan... alhamdulillah baby ok, air ketuban cukup, uri ok... gender pon baby tnjuk... insyaAllah xde pape mommy² semua... keep positif ok... makan healthy food....

3y ago

Wahhh nmpk gender dh. Bby ap tu?? Bestnya

saya pun rase cramp bawah perut. kadang2 rase cam period pain tapi pregnant

3y ago

saya pun rasa mcm tu. susah hati sbb rasa tu mcm rasa nk period. otak pk kelaut