19 Week

Saya 19 weeks nape perut belum nampak sgt

98 Balas

Sy 17w ank ke2 . sy jadi kuat mkn . masa mula2 preggy tu xnk mkn sbb tkof smblit,sbb mkn ubt tmbah darah masa tu smbelit smpai buasir,berat turun 2kg,nurse pun risau. pastu skrg da tukar ubt alhamdulillah ok je . selere mkn pula kemain,arwah ank first dlu lahir kcik je 2.1kg . tp masa ank first tu mlm mmg xmkn . ni ank ke 2,pg ptg mlm nk mkn je . plus kerja kilang yg sgt2 penad . tu sy byk mkn n tido.nanti cuti baru kua bersiar2 utk exercise ringan

Klu anak first, kebiasaan nya normal. Ada jg even dh mengandung kali ke 2&3 pun perut x ketara sgt. Anak ke 4-7 baru nampak. Mcm sy anak first sampai bersalin org x tau sy mengandung. Anak second baru masuk 18 weeks mmg nampak dh bump. Skg yg ketiga baru 10 weeks dh ketara sgt. Rasanya sbb rahim dh tau, jd cpt kembang semula bila ada lg ❤️. Tak apa, yg penting baby sihat ya sis. Sy waktu mengandung anak sulung dulu pun dh bersalin pun org x tahu

saya pun 19 minggu 3 hri dah...perut sma jaa org xtau pun kta preggy ..bru anak pertama😚

2y ago

normal ke perut kita masih kecil ..saya skg mengandungkan ank yg ke 3 ..sebelom ni ok je ,saya risau kot ada hal yg di bimbangkan ..tambah lgi saya ada gdm nk mkn tu takot2 ..berat saya tk naik2

Ada org perut cpt nampak. Ada yg perut nak dkt bersalin pun org x tau. Perut x nampak lagi senang. Baju lama boleh pakai lagi 🤭

Saya anak ke3.... 19week pown perut Malu2 nk tunjuk lagi... Tapi saya lagi selesa mcm nie... 😊... Kedua2 anak yg sebelum nie pown sama 7bulan keatas baru nmpak perut.... Selalu 8bulan baru clear nmpak perut sarat 😬

2y ago

nak tahu juga hee

samala sis , saya pon 19 weeks perut tk nmpak sangat , kadang ii fikir jugk nape perut tak besar ii , kdg ii risau pon ada , tapi bila orang kata sebab tinggi atau perut nipis 😂😂

3y ago

Sama lah saya dah bulan kelima pastu baby tak besar sangat huaa . Normal kan niii

normal laa tu. cuba tgok cart size baby, baby pon kecik lagi. sy dh 8bulan pon nmpk xnmpk je ikots saiz mommy jgk, sbb sy jenis bdn kecik.

hahhaa ok la sis perut tk nmpk... sya ni dua kali gugur... ni lps setahun baru lekat balik yang ketiga... perut baru 5week5d perut dah nampk.. try tarik nfs kempis kan perut mmg tk lps hahhaha stretch mark pun muncul awal😅😅😅

kandungan kedua ni perut kecik sikit dr kandungan pertama, baby pun scan kecil seminggu pulak.. gerakan kick baby pun tak rasa lagi.. kontra kandungan pertama perut besar, baby pun besar 2minggu, gerakan pun rasa time 19week..

esok baru masuk 20minggu.. blik kg org ingt dah nak besalin siap tnye due lagi... 😂 ank ke 4 - 1 dlm syurga .. sy pun xsangke perut mcm dh 7-8 bulan .n mungkin BTL lepas ni, harap dipermudahkan semuanye Aamiin.