boleh x minum pregnant 19 week?

hai momys semua sya pregnant 19 weeks boleh ker sya nak minum pati delima nie..

boleh x minum pregnant 19 week?
16 Balas

saya smpai gdg ank ke 3 still amalkan jus delima ni..saya ad 3 cara minum prtama bancuh air 1 sudu 1 cawan ,,2) saya minum 1 sudu pgi atau mlm . 3) bancuh terus dlm botol air besar bila nak mnm dah siap bancuh ..mmg bgus bantu utk saya tingkatkan hb low

sy suka campur dgn sirap + madu buat kan jd air sbb masam x lalu nak telan mcm tu je sampai kena tegur dgn suami beli x minum. bile minum dlm seminggu makin naik hb.. skrg 33 weeks x ada masalah dgn hb

Sy amalkan dari sejak pregnt smpai skrg. 9week .. elok sgt.. sy bancuh dgn air dan kurma. Buh air panas sikit bg kembangkan kurma tu dgn pati delima ni. Pastu baru tmbh air.. sedappp..

boleh jer minum..Saya pon minum jugak..naikkan hb..baby kluar pon kuning x tinggi. Saya amalkan pagi Dan mlam..sekarang baby da 42 Hari.

Sy start minum pati delima sejak trimester 1 sampai skrg week19. Alhamdulillah okay, hb pun nampak cantik je

Masa 1st preggy dulu sy selalu minum bila batuk2. Suami pun sy bagi minum. Bancuh sikit dgn air.

Bagus sangat utk diamalkan masa mengandung...my baby masa lahir krg kuning hampir2 xda kuning

boleh je.. saya de amalkan nak campur dgn air boleh atau makan mcm tu pun boleh...

Boleh je.. Sy pun ada mnum juga.. Sy mnum mcm tu je,, 2kali sehari pagi ptg.

cara mnum ni mcm mana ye..bancuh ke..boleh hilang kn loya tak..

3y ago

Boleh mnum mcm tu je sis.. Tp klau x tahan masam boleh campur air, 1gelas air, 2sudu mkn, jus delima tu, jgm campur gula,, madu boleh..