Prgnt 19 weeks

Sye 19 week dh, skt² bawah prt tu normal ker?

52 Balas

Sy 19w2d xrse lg..Cume skrg sllu rse mcm krem,xslesa..Krem tu xlaaa teruk sgt cume rse xselesa jela..Sakit² manje mcmtu..Klau time sakit tu,just nk usap² je perut,then nnt ok..Tu ke tanda nye dia gerak?#anak1st

saya kuat dh rs bby tendang2 dan brgerak2.. skg nie.. mungkin juga kulit perut sy jenis x tebal. sbb dlm umur baby 18 w. mmg dh es baby brgerak rs gelombang2 ikan. skg dh 19 w makin deras rs nya 😂

Saya pun sama jugak, baru masuk 19mnggu today. Rasa cam bubble je dlm perut, pastu bangun tdo rasa keras je perut kdg2 mlm nk tdo kalau slh tdo je mesti keras😂 ada yg rasa cam sy ke ?

Saya pun tgh rasa kan . Kalau lepas buang air besar lgi sakit . Kadang kadang jadi risau gak harap baby okay

2y ago

Samaaaaa

saya pun tengah rasa..malam tadi tak boleh tido..jalan pun bongkok2..sbb rasa tegang sgt kat bahagian perut..mcm kene gastrik tu...tido duduk baru selesa sikit..sampai skrg rasa perut keras lagi...

sy dh 19w5d biasa klu duduk tu de gerakkn kt bhgian bawah..klu mkn byk lg byk dia grk..kdg2 tulng kt kemaluan tu rsa sakit sikit mgkin baby nk membesar menolk tulng2 d sekeliling nye...

saya pernah tanya doc soalan yang same, doc cakap normal sbb rahim kita mengembang sbb sblm ni tak de isi skng dah ada.. tp kalau makin teruk terus pg Hsptl utk check lebih detail

ingat sorg je rase bende ni.. since ramai yg facing same issue, hrp normal xde pe2.. Weeknd baru ade next check up. end month pulak xsbar nk tgok pe bby buat dlm😁😁

sy rasa sakit dari bawah perut sampai pinggang kanan ke belakang.. betul la rasa mcm period pain pun ada.. anak 1 n 2nd x la rasa mcm ni.. yg ke3 ni mmg terasa sgt

sama saya pun rasa juga. rasa mcm nk period tpi bukan. tpi kn ada la keluar drh sikit² 2 3 hrini lepas tkda dh. ada tk ibu² tahu.