deman panas

Sya sdh pun membawa anak sya pergi jmpa doktor ..dan doktor ckp suhu panas bdn dia adalh 39°c...dn sya juga dh bgi dia mkn ubat dr klinik.tp bdn dia tetap juga masih panas mcm mana nk redakn panas bdan ..anak asyik merengek...mcm2 dh cara nk redakn panas dia ni..

4 Balas

kne rjin2 tuam kn ank sis . klau rse mcm trlmpau pns batter mandikn rendam ank tu dlu . ad juga doc kata rendam kn kaki ank kt air ais batu tu . tpi ay xprnh la try lg yg tu . sy biase bg ubt demam sumbat kt bontot tu cpt sikit reda demam ank . tpi jgn sala ubt sis . sbb ubt sumbt bontot tu pon lain2 dos ikot umo ank . klau nk pkai ubt tu bole mtk kt klinik n hos . kne sesuai umo ank dn berat ank . klau xnt trsala bg ubt ank jdi overdose . tu pon sy sumbt kn sehari 1kali shje . wktu mlm yg bdn dycm trlmpau pns .

Sy slalu mndikn dgn mndian lemon je .. rendam kan dlm tab mnd die .. sy basahkn kepala die bg kering sndr . Mmg skjp je suhu turun

Sis bnykkan bg mndi kt dia..Kerapkan..Pastu jerlum dgn air lemon dan on je kipas @econ xpyh pkai bju waktu siang n mlm pkai nipis2

same2 . smoge ank sis cpt sembuh ye .