Badan pnas

Masa mengandung ni badan akan sentiasa panas ke?sya dh 12mggu,bdn saya rasa panas je..rasa nak mandi berkali2..normal ke? ##ingintahu #firstbaby #pleasehelp

10 Balas

Yes! Nanti trimester ketiga lg selalu panas Sy mmg tak pakai bra kt rumah sbb takselesaa panas berpeluhhhh 😂 Sehari rasanya 6 7 kali mandi sehari terutama malam sebelum tidur wajib mandi

Sy start pertengahan trimester ke 2 bru rasa mcm ni.. lepas mandi pon panas je smpai kdg tu meleleh2 air peluh . Ekon 24jam.. stress kdg tu .. skrg sy dh 35w dh masih rasa yg sama 😪

saya pon same...skrg tgah 13 minggu...panas berpeluh je memanjang...badab plak jenis berisi...tp suami ade beli aircond cooler...jd kurang la sikit panas tu...kalau x asyik nk aircond je .😅

satu kerana suhu cuaca panas hinggs bulan Sept dijangka..dan satu lg kerana kita berbadan dua dan hormon kita akan naik turun biasanye mmg panas bg ibu mengandung

Normal je sya masuk 3 trimester lagi la asyik rasa panas je memanjang , tmbah2 waktu mlm tido pon smpai berpeluh2 , lepas bersalin ok plak 🤣

Normal je sis. sy 18W pun mcm tu. Rasa bahang semacam. Sebb hormon meningkat n baby membesr dlm perut.

memang panas.. rasa macam setiap jam nak mandi🙈. malam pun mcmtu tp tak berani mandi malam.

2y ago

kalau sy tak boleh..sbb takut bertambah masuk angin. kalau org lain boleh lah kot😊

yes. melengas betul. basah teruk baju. last2 duk merap dlm aircond je

tq ya smua bls soalan sya

normal sis