38 week 6day

Sya rsa ari2 mcm berdenyut2 dan kadang2 rsa sakit bhgian bwah perut tapi xkuat sagt sakitnya. Ni tanda2 nak bersalin ke??

2 Balas

1. Klau skit dri blkg pinggang smpai ke bawah perut. Tu tanda 2. Masa sis kencing n cuci vagina. Perhatikan air yg mngalir ke lubang toilet. Tkut lendir cmpur drah da turun. Itu pn tnda. Sy mcm tu rtu. Sy perati ja tup2 eh ad mcm darah mcm benang 😅. Relex lagi. Xlma rasa nk kncing mkin brtmbh la darah mcm benang tu. Ke hospital. Jalan 2cm. 3. Leaking air ktuban. . 4. Contraction. Perut mngeras kerap. Klau mngeras stgah jam skli. Kejap 10mnit skli. Kjap 25mnit tu bukan. Tp klau makin lama mkin singkat contoh sejam skli. Da jd 45mnit skli. Lpas tu 30mnit skli tu tanda. Bolei install contraction apps kt play store. Bila mngeras ja tekan apps. Harap mmbntu. ♥️

baby dah masuk ke laluan.. So memang akan rasa kurang selesa. Tapi kalau kerap rasa nyeri, kencing keluar lendir+darah,pecah ketumban. P spital cecepat. Barang semua da boleh standby dalam kereta. Senang suami nak capai. Apapun, saya doakan sis selamat bersalin selamat berpantang. Semoga Allah permudahkan urusan sis