36 week

soryla sya nk tnya ni , hmm mmg 36 week sakit bhgian bwah perut tu terlalu kerap k mcm mna ..mcm sya kalo buat keje or ddk lama skit mula laa baby mngeras pastu skit kat bwah perut

8 Balas

normal dah tanyak family n kawan semua cakap bila dah trimester 3 nih memang sakit kat kelangkang n bahagian virgin terutama bila duduk lama n baring kan...nak bangun or pusing badan memang sakit tp.bila dah bleh bangun....okey dah x rasa sakit tu... perut Kita makin membesar dan kedepan tu yg buat tulang blakang ikut melengkung baring je memang sakit...tp kawan n family ckap anak keluar je nanti....hilang terus rasa sakit tu....so sabar bnyak2.... Sya pun 34 weeks dah sebulan rasa sakit mcm tu x tido langsung....siang dah tired sgat tertido....lebih2 lagi kalau kepala bby dah dekat bawah.... tu bagus tp knak tahan la sikit....ruang dia nak bergolek nak berpusing Makin sempit...jadi dia akan mengeras kalau Kita terlalu aktif ...dia rasa terganggu....memang senak la rasanya part kaki dia menendang tu....tp kalau time tu jugak tangan dia bergerak....Sya memang x bleh tahan. nak gelak....geli mcm kene geletek😂😂😂😂

yes sy pn alami benda yg sama skrg ni, mengerasa, sakit, sakit belakang, sakit Bahamian V bila jalan, duduk n rehat. kaki bengkak. malam since tkde pregnancy pillow rasa sayang nk beli.....tuhan je la tahu susah tidur dia mcm mna. senak nk bernafas bila baby tendang atas.

ramai ibu mengalami perkara yg sama.. sy pun tgh alaminya.. mengandung anak pertama dulu sihat walafiat je takde sakit2 langsung.. eh anak no 2 ni macam2 sakitnya 😅

hai,mommy..ada yg pernah kene GDMke..kencing manis masa preggy ni? kebiasaanya mmg kene bersalin awal ke??

2y ago

Gdm diet control =due Gdm on ubat =38weeks Tengok keadaan juga

SME la sy pun bru 34w2d pagi2bangun lagi la sakit bwh perut tu.. nk mula berjalan tu amik masa..

3y ago

saya pun sama.. kena slow2 bangun dr katil.. duduk dulu.. pastu jalan selangkah2..

Sy 32w rasa yg sama... Nk jln pn sakit...

Normal sis

3y ago

Sy plk 34minggu..kdg2 dye rasa mencucuk kat bahgian bawah perut.. Kdg2 rasa senak kat bahgian ats perut(bawah dada)

normal..