KEPUTIHAN HIJAU

Sya pergi kk hari ni.check ada keputihan..doc bagi ubat sumbat..selamat atau tidak untuk digunakan? Serius sy takut.

8 Balas

Selamat.. Tak pakai ubat tu lagi bahaya.. Sebab efek keputihan melampau boleh efek baby macam kurang air ketuban, atau miscarriage.. Sis punya keputihan da teruk da tu sampai warna hijau.. Saya pernah pakai ubat tu, lega sikit.. OK je.. Tak sakit pun sis.. Bahaya kat baby kalau sis biar je..

5y ago

Ok sy pakai malam ni

Sy guna sekali at 28weeks.rasa dah tak gatal tapi keputihan jadi hijau. Khamis lps baru discaj after 2dose dexa sbb preterm contraction secondary to uti n possible candidiasis at 34weeks opening 1cm. Huhu.jgn ambil mudah keputihan time pregnant 😢

5y ago

Baik.terima kasih nasihat puan

Selamat sis. Masukkan guna jari, jangan guna alat yg dlm kotak dia tu. Pakai waktu malam. Then make sure jangan bersama suami untuk 3 malam lepas pakai tu. Semoga cepat sembuh sis 😊

5y ago

Baik...alat dlm kotak tu famasi tu ambil..dia suruh guna jari..tq info

sis keputihan warna hijau tu banyak ka sis dapat? atau sikit² ja dan tak selalu?

5y ago

Sure kena bagi tau..kdg kita tak tau kat dalam.sy dkt luar keluar sikt je.tp masa dia check dlm dia kara banyak.so better p check

doc bg yg mmg slamat sis.. doc xkan bg yg agk2 bleh bahayekan baby..

Selamat je wak.. Saya pakai ok je.. Semua keputihan tu akan keluar..

5y ago

Kdg2 mcm keluar sikit.sikit sgt2.tp masa doc masuk mulut itik td dia ckp mcm banyak..

Kalau doc bagi msti selamat..

5y ago

Sy fikir mcm tu ja

Selamat