Keputihan hijau

Hai ibu2, saya ada keputihan hijau. Keputihan tu membuatkan faraj saya gatal sangat. Saya dah bagi tahu kk, dan kk dah ambil sample keputihan tu. Tapi kk takde bagi ubat untuk tahan gatal tu atau apa apa ubat. Risiko tak pada baby dalam perut ? Keputihan tu membuatkan saya tak selesa. Ada tak ibu2 yang mengalami keputihan macam saya ?

1 Balas

Buat rendaman vagina dgn air garam suam 2 kali sehari. Selepas buang air, bersihkan fataj dr depan kebelakang. lap kering. pakai panti liner utk pantau dan kerap tukar. Keputihan ni kena tengok result nanti, kalau ada bakteria apa entah namanya, bahaya juga utk kandungan.

1y ago

saya ada jugak baca tips ni , untuk ibu mengandung boleh ya , sy pun hijau2 , dh ambil sample tapi masih tunggu keputusan doc ...