keputihan pekat adakah bahaya?

Sya nk tny sejak2 2 3hari ni keputihan semakin bnyk n berbau adkah effect untuk sya y mngandung..lagipun baby sy baru 12 weeks ?

2 Balas

Minta doctor ambil vaginal swab test utk check ada gbs infection ke tak. Penting utk detect infection awal sebab u boleh dpt rawatan antibiotic awal sblm bersalin. Gbs yg tak dirawat ada high possibility diturunkn ke baby sekiranya u pilih vaginal delivery.

Keputihan yg normal adalah bewarna jernih and putih dan tidak berbau. Kalau keputihan tu warna brownish, greenish and berbau, lepastu private part gatal2 better jumpa and bgtau doktor. Takut jangkitan

5y ago

Ohh jika begitu baik sy jump doc sbb keputihn ni berbau..n lg 1 sy guna isulin juga