Keputihan bnyk

Assalamualaikum semua ibu"🥺 Ade tk cara kurang kn keputihan yg bnyk Dn bahaya tk untuk janin 12 weeks

1 Balas

1. Elakkan makanan bergula dan tinggi karbohidrat sbb karbohidrat juga menghasilkan gula. Bakteria suka gula, jadi tu yg senang membiak dan banyak keputihan. 2. Minum air kosong secukupnya. 3. Amalkan kebersihan vagina dgn betul tanpa pencuci vagina. Guna air bersih dgn bersihkan secara gentle dr atas ke bawah dan lap kering. Guna breathable cotton panties dan kerap tukar panties. 4. Makan greek yogurt plain tanpa gula/ unsweetened.