KEPUTIHAN AWAL KEHAMILAN

Assalamualaikum perlu ke sya ke Klinik untuk cek keputihan. Tapi keputihan ni Tk de gatal/berbau .Just Colour Dia mcm hijau kekuningan.Haritu macam lendir. Skrg Macam makin banyak pulk. Sebelum ni sya pernh gugur 8W & Ada keputihan positive GBS. Adakah sya skrg kene GBs lagi? Bahaya tak Ambk sample Keputihan semasa mengandung awal kehamilan ni?

2 Balas

klau kndungn pertama gbs, kndungn kedua gbs carrier. mmng tkperlu sample pon sis dh mmng ada gbs. gbs tkkn hilang. saya ank first xde. yg kedua ni xthu laa sbb keputihan mkin bnyk blum ambil smple

Once dah detect GBS, doktor O&G akan declare kita GBS carrier untuk next pregnancy