normal ke

Sya msa mngandung ni ada je dugaan ..yg parah bila dpt cagu kaki nih..sakit sgt ..dlu xda pun mcm ni..tme preggy ni , ibu kaki tu kemainn sakit ,sbb kuku ..kdg tu nk sapu ubat pun risau juga sbb tkut ada ksan kt ibu mngandung ..ada sesiapa mcm sya ni oww? Atau ada cara lain smbuhkan cagu kaki ni..time pregnant,bnda ni sgt mnyakitkan dn mmbataskn aktiviti sharian.. Tolong bntu sya bagi cara nk smbuhkan bnda ni..

4 Balas

bila mngndung nila kne jga kbersihan, kuku kaki tgn alert dan sentiasa bersih bila perut da boroi nk potong kuku kaki dah ssh, sis rendam kaki ngn air suam campur garam biar kebas, kmudian mintak suami potong kn cagu tu klu xlps nk potong sendri, nnti da rendan tu kuku lmbut dan fresh sikit kaki tu,

Sy kene jgak mase anak 1st....mmg sakit.. klu tersenggol ke terusik ckit pon sakit kemain lg... g farmasi je sis.. ade ubat die...

Sy baru petang tadi kuku cengkam tu cabut,sbb isi kuku tu makin tajam kedalam..Sakit bkn main,wlupn kena bius😣😣😣

Petua mak sy klau kne cagu die pkai inai kt jri yg kne cagu tu...tp inai yg pure ye..bkn inai yg jual kt kdai tu..

5y ago

Ye..betul. inai daun tu tumbuk pastu letak. Cepat je hilang sakit. Sy penah buat