Sya mngandung dh 6 mnggu..sya rsa hppy sbb dpt mngndung utk kli k 2..tpi umur sya msih 18 thun..thun lps sya melahirkan ank sya yg sulung pda bulan ogos..skrang sya mngandung ank k 2.Tpi sya mngalami darah berwarna coklat dn skit pada bhagian perut tdi pagi..sya trus pigi hospital,rupa rupa nya kndungan sya dh tk slamat dn sya trus mcm rasa bengang..cubaan apa lagi allah bagi kat sya dn family sya??

21 Balas

ada sebab kenapa kandungan tak jadi.. mungkin nak suruh sis fokus pd anak yg sulung tu kecil lg perlu perhatian.. insyaallah lepas ni ada rezeki lain.

Sabar sis.itu adalah ujian utk sis .jgn stress.banyakan berdoa pada Allah.Anak sis tu dh masuk syurga pun.dia akan tunggu sis di akhirat kelak.

Umur muda lagi, jangan risau. Byk lagi masa nk tambah anak tu. Tak payah rs bengang semua. Dugaan untuk mematangkan dan menguatkan kita. Bersabar.

Kiranya ank bru 6 7 bulan ke skrg? Lebih baik foks ank ptma dek , tuhan lebih mgtahuinyaaa , rzki ank tu bila² pun ada .

Kalau rasa SEDIH okay lagi , ni rasa bengang .. nk bengang bt pe ? percaya jela pada qada' qadar Allah aptb ..

Kita hidup ni mmg untuk di uji .. tu tujuan hidup .. bkn bahagia doploh pat jam errr

Kenapa nk bengang..tau kn rezeki tu allah yg bg?

Tkpe awk muda agy bole pregnant lagi jgn risau

Allah bg rezeki utk focus pada ank pertama😘

Sabar dik.. Setiap dugaan ada hikmah..